När ska man ansöka om ett smslån?

Ett smslån liknar ett snabblån och ansöks om på samma sätt hos smslån.io. Med ett smslån kan man få låna pengar snabbt. Summorna är lägre än till exempel ett bolån och man har kortare tid på sig att återbetala det, oftast 30 dagar. Liksom snabblån har smslån också högre ränta än andra lån och det är alltså ett lån för de som är i behov av snabba pengar på kort sikt. Det kan också tillkomma andra avgifter.

Besked snabbt
Med ett smslån får man besked snabbt om man blivit beviljad eller inte. Oftast får man upp det redan på skärmen i samma stund som man ansöker om det. När man blivit godkänd betalas pengarna ut väldigt snabbt och därefter har man cirka en månad på sig att betala. Har man inte möjlighet att betala om en månad kan man ansöka om uppskov. Det man dock bör ha i åtanke är att det kan tillkomma extra avgifter. Om man däremot inte blir godkänd kan detta bero på att man inte har tillräcklig kreditvärdighet.

Vad innebär kreditvärdighet?
När man ansöker om ett lån kontrolleras ofta om man har en bra kreditvärdighet. Det innebär att de ser över hur ens betalningshistorik ser ut, samt hur mycket inkomst man har. Detta för att långivaren vill försäkra sig om att låntagaren faktiskt kan betala tillbaka lånade pengar. När man ansöker om ett smslån är beloppen oftast mycket lägre än med andra lån och därför är det lättare att få dessa lån beviljade. Alla långivare som erbjuder smslån tar inte alltid en kreditupplysning, som det kallas, utan de förutsätter att låntagaren kommer att betala tillbaka lånet på utsatt tid.

Betala tillbaka varje månadLåna pengar i mobilenDet finns smslån där man kan betala ett belopp varje månad, det vill säga en delbetalning. Detta kan vara om man har tagit lån om ett större belopp och inte har möjlighet att betala hela beloppet på en månad. Innan man ansöker om ett större lån är det bra att kolla upp vad som gäller för just den långivaren. Om man har en delbetalning kan det tillkomma exempelvis uppläggningsavgifter eller faktureringsavgifter. Att jämföra olika långivare är därför alltid en fördel. På så sätt kan man hitta det bästa lånet för den bästa kostnaden.

När man är i akut behov av snabba pengar
Ett smslån är med andra ord ett snabbt lån, med lägre belopp och under en kortare period. Det är lätt att ansöka om ett smslån, man får oftast besked direkt och många långivare betalar ut pengarna samma dag. De har högre räntesatser än andra lån och det kan tillkomma andra avgifter. Att man vet med sig att man har möjlighet att betala tillbaka lånet om en månads tid är rekommenderat, innan man ansöker om ett smslån. Alternativt att man vet att man kan delbetala det under en längre period.

Vissa lån kan vara räntefria
Det är inte helt vanligt, men det förekommer faktiskt att vissa lån är räntefria. Däremot tillkommer det istället en del avgifter. Det är därför alltid viktigt att kolla upp vad som gäller och vilka villkor långivaren i fråga har. Det som alla långivare kräver är dock att man är myndig, men bortsett från det kan man ansöka om ett lån. Beroende på långivare, lånets storlek, samt vilken inkomst man har kan det vara både lätt och svårt att få ett lån godkänt. Om man har betalningsanmärkningar kan det bli svårare att bli beviljad lån, men med ett smslån kan man bli beviljad ändå eftersom alla långivare som erbjuder smslån inte alltid tar en kreditupplysning.